Masaže

Metamorfna tehnika

celica, v trenutku, ko nastane, ima že svojo elementarno zavest. Od trenutka, ko se življenje začne s spočetjem, nastane prva zarodna celica. Med zorenjem zarodka v maternici, tistih 9 mesecev, se utrdijo strukture našega telesa, razuma, občutkov in vedenja. Naše življenjeima korenine v času pred rojstvom in v tem času smo bili izpostavljeni raznim vplivom.Če se nas je izkušnja močno dotaknila (lahko se je zavedamo ali pa ne), lahko misli, čustva in prepričanja, ki so povezana z našimi spomini sprožijo energijske vzorce, v katerih obtičimo. Pravtako tudi tlačimo v našo podzavest marsikatero težko izkušnjo iz vsakdanjega življenja, nakatero smo mi pozabili, naše telo pa ne. Vse te travme se nezavedno nalagajo na našo hrbtenico in se s časoma lahko odražajo v obliki telesne ali duševne bolezni, čustvenih problemov, vedenjskih vzorcev.

Metamorfna tehnika je posebej primerna:

S to tehniko lahko pomagamo nemirnim, plašnim ali agresivnim otrokom in otrokom s posebnimi potrebami, po terapijah so bolj samozavestni, pozitivni.
Nosečnicam pomaga k dobremu počutju in vitalnosti in lažjemu porodu. Ko izvajamo tehniko pri nosečnici, odpravljamo njene napetosti in nakopičen stres ter omejimo vpliv teh dejavnikov na še nerojenega otroka.

Masaža hrbta

Masaža hrbta je močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. S pritiskom in masažo teh mišic odpravimo mišične zatrdline-vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napora. Celotna hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se gibljivost celotnega ramenskega obroča. Pospeši se odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Povečana prekrvavljenost tudi omogoča medvretenčnim diskom, da dobijo dovolj hrane.

Švedska masaža celotnega telesa

Glavni učinek masaže je izboljšana prekrvavitev ter boljša oskrbljenost z limfo, kar je osnova zaizboljšanje presnove. To je posledica refleksnega širjenja malih in manjših arterij in mehanično pospešenega odplavljanja krvi v venoznem obtoku. Pospešitev in povečanje krvnega obtoka je refleksni odgovor na dražljaj, zaradi stiskanja in popuščanja, in zaradi medsebojnega dotikanja notranjih sten krvnih žil pri masaži. Boljšo prekrvavitev znatno podpira tudi razširjanje krvnih žil, ki ga zaradi trenja povzroča nastajajoča toplota.

Tajska masaža

Tradicionalna tajska masaža je eden najstarejših načinov zdravljenja, ki se je razvila pred 2500 leti in povezuje znanja tradicionalne kitajske in indijske medicine. Iz severne Indije jo je naTajsko pripeljal Dr. Shivago Komarpaj. Namenjena je odpravljanju vsakodnevnih težav s stresom. Veščina tajske masaže vzpostavlja vez med fizičnim in duhovnim telesom.
Pri tradicionalni tajski masaži stimuliramo energijske linije, tako da energija lahko nemotenokroži po telesu. S tem se uravnava življenjska energija, kar posledično vpliva na boljše človekovo počutje. Namenjena je kot preventiva raznim boleznim, prav tako pa tudi odpravljanju težav za glavobolom, bolečinami v križu, mišicah in sklepih, utrujenostjo.

Akupresura

Delovanje akupresure: veliko akupresurnih točk se nahaja na mestih povezav med živci. S pritiskom na akupresurne točke zaradi povezav in preklopi med živci povzročimo odziv na drugem delu telesa (vključno z mišicami, notranjimi organi in hormonalnimi žlezami). S tem vplivamo na pravilno delovanje organizma. Akupresura je način za pridobitev zavestne kontrole nad avtonomnim živčnim sistemom (del živčevja, ki uravnava nezavedne funkcije organizma, npr. krvni tlak, hitrost srčnega utripa in izločanje hormonov). Blokade ali prekomeren pretok biopotenciala v telesu privede do slabšega delovanja organizma in na mestih blokade privede do bolezenskih sprememb. S pritiskom na točke pospešimo ali upočasnimo pretok biopotenciala, ki teče po kanalih – meridijanih. Tako vzpostavimo naravno ravnovesje in omogočimo telesu optimalno delovanje.

Prednosti akupresure:

Vodenje po Gaju

Se tudi vi zavedate pomena svojega zdravja šele takrat, ko zbolite? Imate katero od težav, ki jih povzroča sodoben način življenja? Dokazano je, da zdravilni centri godno vplivajo na težave, kot so:

Obiščite nas in poskrbite za svoje zdravje na naraven način! Obiski potekajo le pod vodstvom ob predhodnem dogovoru. Vodenja potekajo ob 10.00, 11.30, 13.00 in 14.30.
Znanstvenik dr. Korotkov iz inštituta Physical Culture v St. Petersburgu je med preiskavo našega terena znanstveno dokazal, da se na področju Zdravilnega gaja nahaja več energijskih centrov, vsak od njih pa ima poseben zdravilen učinek na enega ali več organskih sistemov človeškega telesa.

Posnetek: